Μαρμάρινα Aντικείμενα από τον Karl Lagerfeld

Πώς μπορούμε να ξεχάσουμε μία από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες που πέρασαν από την παγκόσμια μόδα?
 
Ο θρύλος της μόδας Karl Lagerfeld παρουσίασε την πρώτη του έκθεση μαρμάρινων γλυπτών στο Carpenters Workshop Gallery στο Παρίσι. Πίνακες, σιντριβάνια και καθρέφτες ήταν μεταξύ των μαρμάρινων αντικειμένων που παρουσιάστηκαν, αποκαλούμενα 'Αρχιτεκτονήματα', η οποία αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τον αρχιτέκτονα Aline Asmar d'Amman.
 
Ο Lagerfeld, ο οποίος ήταν ο δημιουργικός διευθυντής του οίκου Chanel, αναφέρει την αρχαιότητα, την ελληνική αρχιτεκτονική και τη χρυσή αναλογία ως έμπνευσή του για τα σχέδια της έκθεσης.  Υπογράμμισε πως η αρχαιότητα αναφέρεται στην "προέλευση της ομορφιάς, του πολιτισμού και του νεωτερισμού". Η μονοχρωματική συλλογή περιλαμβάνει 'gueridons' (κυκλικά τραπέζια), λαμπτήρες και κονσόλες. Κάθε κομμάτι είναι λαξευμένο από ένα προσεκτικά επιλεγμένο κομμάτι από σπάνιους όγκους του μαρμάρου Arabescato Fantastico ή του μαύρου μαρμάρου Nero Marquina.
 

Το Arabescato Fantastico είναι ένα ζωντανό λευκό μάρμαρο με σκούρες γκρίζες φλέβες  το οποίο δεν έχει εξορυχθεί για περισσότερο από 30 χρόνια, ενώ το μαύρο μάρμαρο Nero Marquina διαθέτει λευκές φλέβες που μοιάζουν με έντονες πινελιές ζωγράφου. Σύμφωνα με τον Lagerfeld, τα σχέδιά του βασίστηκαν στον αυτοσχεδιασμό, με στόχο να τονιστεί η ομορφιά του υλικού. "Αγαπώ πράγματα που δεν έχουν προγραμματιστεί", εξηγεί ο Lagerfeld σε μια ταινία που συνέταξε για να συνοδεύσει την έκθεση. "Η διαδικασία δεν είναι τόσο προμελετημένη όπως νομίζετε, αυτοσχεδιάζω συνέχεια". Αρκετά αντικείμενα της συλλογής διαθέτουν στοιχεία που μοιάζουν με τις διακοσμητικές κολώνες της κλασσικής αρχιτεκτονικής. Οι επιτραπέζιοι λαμπτήρες διαθέτουν χειροποίητα 'καπέλα' που διαχέουν μια συγκεκριμένη θερμοκρασία φωτός που αξιοποιήθηκε ιδιαίτερα από τον Lagerfeld.

Κείμενο και Φωτογραφικό Αρχείο από:

https://www.dezeen.com/2018/10/31/karl-lagerfeld-sculpture-furniture-carpenters-workshop-gallery
https://www.nytimes.com/2019/06/21/fashion/karl-lagerfeld-memorial-paris.html

Share
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ
2 χλμ. Λεωφ. Παιανίας - Μαρκοπούλου 19 441 Κορωπί, Τ.Θ.69009
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
Connect with us for our latest news and updates
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Κατάλαβα